Homlokzati hőszigetelés

Az utólagos homlokzatszigetelés a házak, lakások energiatakarékossági szempontjából, egyre nagyobb jelentőséget kap. Mivel egy épület hőveszteségének kb. 40%-a a külső falakon képződik, egy jól kivitelezett homlokzatszigeteléssel jelentős mennyiségű energiát, ezáltal pénzt takaríthatunk meg. Ez nem csak télen a fűtésre, de nyáron a hűtésre is igaz. A lakás hőmérsékletének 1°C-al való csökkentéséhez háromszor annyi energiára van szükség, mint 1°C-al való emeléséhez. Mivel a homlokzatszigetelés, nyáron nem engedi átmelegedni a falszerkezetet, a hűtésen is energiát takarítunk meg.

Egy dologra azonban érdemes gondolni! Házunk nem csak falakból áll. Jelentős hő távozik a nyílászáróinkon is. Ezért ajánlott a régi ablakok, bejárati ajtók cseréje is a homlokzatszigetelés előtt, de legalább is egyidőben azzal. Igazán jó eredményt csak így érhetünk el.

A homlokzatszigetelés előnyei:

Az utólagos homlokzatszigetelésnek, az energia csökkentésén kívül, számos előnye van. Megszünteti a falszerkezetben a páralecsapódást, ezzel megelőzhető, vagy megszüntethető a falak nedvesedése, penészesedése.

A lapok könnyen formára szabhatók, így a legbonyolultabb homlokzat is szigetelhető.

Időtálló és könnyen felújítható.

 

És még egy nagyon fontos dolog! Mivel csökken az épület fűtésére illetve hűtésére elhasznált energia, csökken az energia előállításánál keletkező káros anyagok mennyisége is. Tehát egy jól kiválasztott és jól kivitelezett homlokzatszigeteléssel, Ön is hozzájárul környezetünk megóvásához.